Terveisiä Bichon Frisé ry:n trimmauskurssilta

03.02.2019

Osallistuimme la 2.2. -19 koulukaverini ja kollegani Satu Utriaisen (Trimmaus Kajaani) kanssa Bichon Frisé ry:n järjestämällä rotutrimmauskurssille. Kurssin opettajana toimi Laura Lehto (Trimmis Musti ja Mirri Kuopio) ja apuopettajana Päivikki Ruth (kennel White Pixy's). Kurssin järjestelyistä vastasi Merja Ahonen-Kervinen, joka paneutui asiaansa todella ja mahdollisti meidänkin osallistumisen, sillä ilman Merjaa ei meille olisi järjestynyt lainakoiria. Miljoonat kiitokset vielä Irene Tolvanen Dianan ja Tessan lainasta <3 Irenehän oli pessyt ja föönannut koirat taidokkaasti jo kurssia edeltävänä iltana, eikä niissä ollut takun takkua, mikä sekin vaatii taitoa.

Tässä ensin pari kuvaa lähtötilanteesta:

Oppimisen kannalta tilanne oli todella herkullinen, kun koirien turkit olivat melko pitkät. Jos koira on vasta leikattu malliinsa, ei joudu lainkaan miettimään mitä mistäkin kohdasta otetaan, vaan lähinnä käymään läpi pintoja. Nyt täytyi todella miettiä. Ja Laura opetti hyvin. Bichon Frisén trimmaus käytiin kohta kohdalta läpi, aloittaen työvälineistä ja kampaamisesta, mikä ei sekään ole ihan itsestään selvä juttu. Työjärjestys oli looginen ja kunkin kohdan trimmaamiseen käytettiin kohtuullisesti aikaa, niin että ehdimme hyvin saada valmistakin.

Kaikkien saksittavien kohdalla pätee se, että ilman hyvin onnistunutta pesua ja kunnollista karstausta ja kampaamista ei lopputulos tahdo onnistua. Näiden tyttöjen kohdalla ei pohjatöissä oltu fuskattu. Näin ollen lopputuloskin onnistui, hyvän opettajan johdolla.

Tässä näkyvät Tessan kasvotkin
Tässä näkyvät Tessan kasvotkin

Bichon on kyllä hyvin laitettuna kaunis koira. Ja molemmat tytöt käyttäytyivät mallikelpoisesti. Itseasiassa salissa vallitsi sangen rauhallinen tunnelma sitä nähden, että koiria oli pitkästi toistakymmentä. 

Tuhannet kiitokset järjestäjille ja opettajille, sekä muille kurssilaisille mukavasta seurasta. Mehän tullaan vastakin, jos vaan koiria löytyy lainaksi ja kursseja jatkossa järjestetään. Mainiota hommaa tuo bichonin trimmaus!